Χλαμμύδια

 

Ίσως είναι το πιο συχνό βακτηριδιακό ΣΜΝ σήμερα, πού οφείλεται στο χλαμμύδιο του τραχώματος.

 

 

 

 

Μετάδοση:

 

Με τη σεξουαλική επαφή, από τη μητέρα στο νεογέννητο κατά τη διάρκεια του τοκετού, με δευτερογενή μόλυνση ακουμπώντας ένα μολυσμένο τμήμα του σώματος & έπειτα ακουμπώντας κάποιο άλλο τμήμα του σώματος.

 

 

 

Συμπτώματα:

 

Πρωτοεμφανίζεται 7-14 μέρες μετά τη μετάδοση . Ένα 80% των γυναικών & ένα 10% των ανδρών δεν έχουν καθόλου συμπτώματα.
Στις γυναίκες: μπορεί να μην υπάρχει κανένα σύμπτωμα ή μια πολύ ήπια κολπική έκκριση. Μπορεί να υπάρχουν συμπτώματα του τύπου της κολπικής έκκρισης , κνησμού, πυρέτιου & αιμορραγίες ανάμεσα στις περιόδους.
Στους άνδρες: έκκριση από την ουρήθρα & καύσος & κνησμός κατά την ούρηση .Τα συμπτώματα μπορεί να προκαλούν σύνχυση μια & μπορεί να βελτιώνονται κατά τη διάρκεια της μέρας & να επανεμφανίζονται την επομένη. Τα χειρότερα συμπτώματα συμβαίνουν το πρωί . Είναι πιο συχνή σε άνδρες που δεν έχουν κάνει περιτομή, & σε άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

 

 

 

Τεστ:

 

Καλλιέργεια από το κολπικό ή ουρηθρικό έκκριμα.

 

 

 

Θεραπεία:

 

Με αντιβιοτικά Δοξυκυκλίνη & Τετρακυκλίνες από το στόμα για δύο εβδομάδες. Θεραπεία & του συντρόφου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Απολύτως θεραπεύσιμη με πλήρη θεραπεία.
Εάν δεν θεραπευθεί μπορεί να προκαλέσει πυελική φλεγμονή , τραχηλίτιδα, ενδομητρίτιδα. Μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη των σαλπίγγων & μόνιμη στειρότητα. Στους άνδρες αν δεν θεραπευθεί μπορεί να προκαλέσει επιδιδυμίτιδα & στειρότητα.
Είναι το πιο συχνό ΣΜΝ στις μέρες μας . Η πυελική φλεγμονή οφειλόμενη στα χλαμμύδια είναι η πιο συχνή αιτία εξωμητρίου & στειρότητας στις γυναίκες.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Β. Σοφίας 133, Αμπελόκηποι, Αθήνα

vaso@arkomani.com

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο
(κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)

Οποιαδήποτε ώρα και ημέρα της εβδομάδος, παραστεί ανάγκη, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Ιατρείο: +30 210 6440477    


Κινητό: +30 6944833228